Megszólalt Orbán Viktor

 Megszólalt Orbán Viktor

Kormányülés 2024. február 14-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vártuk, mint az égi mannát, hogy végre a miniszterelnök is mondjon valamit. Igen, tudom, persze, lemondtak, vállalták a felelősséget, ezzel a jobboldali hősei lettek – dübörög is azóta a propaganda, hogy lám-lám, az úgynevezett nemzeti oldalon vannak következmények, bezzeg a dollárbaloldal, és meg is érkeztünk, düböröghet a Gyurcsányozás. (Ami persze nem alap nélküli, 2006-ot soha nem szabad elfeledni, csak hát picit fura ez így a kétharmados teljhatalom sokadik etapjában.) A miniszterelnök azonban a miszlikbe vágós alkotmánymódosítás bejelentése óta hallgatott, pedig lett volna miről beszélni. Mert például megbukott a köztársasági elnök, ami azért még Schmitt Pál árnyékában sem hétköznapi esemény, nem beszélve arról, hogy a Fidesz európai parlamenti listavezetője, kegyelmi döntés idején még igazságügyi miniszterként ténykedő Varga Judit is vele bukott, ilyetén a kormány érintettségét se kell annyira mélyen kutatni. De nem, a kormányfő bottal se piszkálta a történteket.

Tegnap azonban jelentkezett. Posztolt. Miszerint: „Munka van”. A bejegyzés illusztrációjaként pedig a kormányt láthatjuk, amint éppen ülésezik. Mintha mi sem történt volna, zakatolnak tovább a szorgos szürke hétköznapok. Ugyanakkor igazat kell adnom a miniszterelnöknek, tényleg munka van. Ki kell még deríteni, hogy ki állt valójában a pedofilsegítő K. Endre kegyelmi kérvénye mögött, mert az eddig ismertek alapján a Balog-Novák-Varga trió talán mégsem önjáró csapatként hozta össze a honi közélet egyik legnagyobb botrányát. És munka van a reformátusoknál is, mert az, amit Balog Zoltán püspök előadott, felért egy beismeréssel. A legnagyobb munka viszont a gyermekvédelemben várna az illetékesekre, a bicskei rémdráma ugyanis „csupán” seb, ahol a genny a felszínre szivárgott. Hm, valamiért úgy érzem, az Orbán Viktor vezette kormány tegnap egyik témával se foglalkozott.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!