Megtestesíti az elit romlottságát

Megtestesíti az elit romlottságát

Novák Katalin évindító megbeszélést tartott Orbán Viktorral 2024. január 15-én. (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zavarban vagyok, amiért tavaly tavasszal köszönetet mondtam Novák Katalinnak. Amikor ugyanis a köztársasági elnök asszony döntése nyomán Budaházy György kilovagolhatott a börtönből a váci éjszakába, akkor megjegyeztem, hogy most aztán „tisztábban látjuk, hogy tulajdonképpen kik, hogyan és persze hova vezetik ezt az országot”. Hogy Budaházy kiszabadulása azonnal nyilvánosságra kerül majd, az borítékolható volt, ezért aztán politikai állásfoglalásnak is beillett, aminek üzenetértéke van, amihez viszonyulni lehet. Ami azt illeti, a kormánypártoknak éppen jól is jött ez az ügy, az azt kísérő felháborodással együtt. Okkal gondolhatjuk, hogy ezzel számolt a hatalom, sőt, alighanem épített is rá. Most pedig kiderült, hogy Novák Katalin Budaházyval egyetemben elnöki kegyelemben részesítette  a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét, aki bűnsegédként segítette főnöke pedofil zaklatássorozatát, az egyik kiskorú áldozatot pedig hallgatásra kényszerítette.

Azonban Budaházyval ellentétben K. Endre kiszabadítását nem szorgalmazta egy, az országot telematricázó mozgalom, így természetes, hogy ez az ügy sokkal később derül ki. És hogy mennyivel kínosabb a mostanában minden bokorban (ellenzéki) pedofilt találó, „gyermekvédelmi népszavazást” szervező hatalomnak, mint a balliberális kormányok alatt szervezkedő, terrorcselekményekért elítélt szélsőjobboldali csoport tagjainak esete, az megint csak magáért beszél. Azt viszont valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy ugyan miért érte meg a pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelmemben részesíteni egy pedofil zaklatássorozat bűnsegédjét. Különösen azután, hogy Novák Katalin megszólalt az ügyről és ezt nem tisztázta. Úgy fogalmazott: „minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben, ezek megválaszolatlanok maradnak.” Ebben az „adott esetben” ez a válasz a létező legcinikusabb megnyilvánulás, amit mondhatott az elnök asszony. Látványosan a paragrafusok mögé rejtőzik az a közjogi méltóság, aki pár napja még azzal építette politikai profilját, hogy létrehozta a Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóságot. Innentől kezdve pedig Novák Katalin beárazta, hogy a NER-ben kik is érdemelnek kiemelt figyelmet.

Valamint gondoljunk bele: Schmitt Pál még egy összeollózott szakdolgozat miatt mondott le 2012-ben a köztársasági elnöki posztról. Őszinte undor és megmagyarázhatatlan szégyen fog el, hogy ezt le kell írnom: amennyire nem említhető egy lapon a plagizált kisdoktori története azzal, hogy kegyelmet kap egy pedofil zaklatássorozat bűnsegédje; annyira nem tudom most elképzelni azt, hogy Novák Katalin lemondjon az államfői tisztségéről.

A nemzet egysége helyett az elnök asszony szavai és magatartása (értsd: hivatalban maradása) már az elit romlottságát testesítik meg, tökéletesen bemutatva azt, hogy hova süllyedt a magyar közélet közel másfél évtized alatt. Illene talán ezt is megköszönni, de ez már egyszerűen nem megy.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!