Reichert János: Az olyan emberek, mint Rogán Antal, a kereszténység szégyenei – Kompország

Reichert János: Az olyan emberek, mint Rogán Antal, a kereszténység szégyenei – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A '90-es években igenis voltak valódi keresztények a Fideszben, Orbán Viktor azonban nem tartozott közéjük. A '94-es választási vereség után döntött úgy, hogy magára ölti a keresztény-konzervatív mezt, mert ez volt politikailag eladható, ezen az oldalon volt a legtöbb potenciálisan bezsebelhető szavazat. A valódi keresztények margóra kerültek a pártban, és jöttek a „fideszkeresztények”, akiknek az égvilágon semmi közük az isteni tanításokhoz. Az olyan emberek, mint Rogán Antal, a kereszténység szégyenei – mondta Kompország című műsorunkban Reichert János publicista.

Beszélt arról is, hogy amikor Orbán Viktor évértékelő beszédében kijelentette, hogy Novák Katalin egyedül döntött K. Endre kegyelméről, azzal világossá tette, hogy Novák fogja be a száját, és ne árulja el, kik szorgalmazták nála ezt a lépést. Kötöttfogás című műsorunk rendszeres szereplője szerint egyértelműen beazonosítható az ügy körül a Lévai-szál, ahogy megjelenik a történetben Orbán Viktor öccse, Orbán Győző is a birkózó egyesületével.

• Mit gondol arról a sajtóhírről, hogy Simicska Lajos beáll Magyar Péter mögé?
• Mekkora hatalma volt a Fideszben Simicskának, és miért vesztek össze Orbán Viktorral?
• Képesek-e megdönteni a jelenlegi ellenzéki pártok az Orbán-rendszert?
• Mi vár ránk az Orbán-rezsim összeomlása után?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, a szerkesztő Farkas Melinda.