350 milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt a magyar kormány

350 milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt a magyar kormány

Euró érmék és bankjegyek. Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország november 25-éig 870 millió eurónyi, mintegy 350 milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt – írja a Népszava egy friss európai bizottsági összesítés alapján. A cikk szerint a novemberi jelentéstétel előtt a kormány mindössze 3 ezer eurónyi, vagyis 1,2 millió forintnyi orosz érdekeltség lefoglalásáról számolt be Brüsszelnek, ami nevetségesen alacsony összegnek tűnt.

Talán véletlen egybeesés, de azért elgondolkodtató, hogy épp novemberre kerültek elő Magyarországon a jelentős szankciós vagyonelemek, amikor élesbe fordult az uniós forrásokért vívott csata Brüsszellel.

A friss adatok szerint Olaszországban 2,3 milliárd, Németországban 2,2 milliárd, Ausztriában majdnem 1,8 milliárd eurónyi orosz és részben belorusz érdekeltségre tették rá a kezüket a helyi hatóságok, míg Bulgáriában ez 11,3 millió, Csehországban 10,8 millió, Szlovákiában 4,9 millió eurót tett ki. A közösség tagállamaiban eddig befagyasztott orosz magánvagyon nagyjából 19 milliárd euró.