Áldását adja az anglikán egyház a melegházasságra

Áldását adja az anglikán egyház a melegházasságra

Röpcédula az anglikán egyház általános szinódusának ülésén Londonban 2023. február 9-én. A szinódus a világszerte 77 millió hívőt számláló anglikán egyház legfőbb szabályalkotó testülete (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint nyolc órán át tartó vita után, csütörtökön az anglikán egyház képviselői elfogadták a melegházasság legitimitását – derült ki a The Guardian cikkéből. A püspökök javaslatát 250 igen mellett, 181 nem ellenében szavazták meg, így ezután már egyházi áldást is nyújtanak a polgári házasságot kötő azonos neműeknek.

Az anglikán egyház azt javasolja, hogy az életüket összekötő melegek a polgári esküvő vagy az élettársi bejegyzés mellett tartsanak templomi istentiszteletet is, imádkozva Isten áldásáért, illetve hálát adva a kapcsolatért.

Angliában és Walesben 2013-ban törvényesítették az azonos neműek házasságát, az anglikán egyház viszont ezt eddig nem fogadta el.