Az eddigi legmagasabb az új fertőzöttek száma Olaszországban

Az eddigi legmagasabb az új fertőzöttek száma Olaszországban

Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazott fertőtlenítést végez a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a pisai ferde torony közelében (Fotó: MTI/EPA-APA/Fabio Muzzi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi huszonnégy órában 345-tel nőtt és ezzel már 2500 fölé emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban. Emellett több mint 2900 új fertőzöttet regisztráltak, ennyire sok új beteget korábban egy nap alatt még nem diagnosztizáltak.

A fertőzöttekből majdnem 15 ezer embert kórházban kezelnek, tíz százalékukat intenzív osztályon.

Eközben az első napok „engedelmessége” után egyre többen megszegik az óvintézkedéseket az olasz belügyminisztérium kedden közölt adatai szerint. A mediterrán országban csak az hagyhatja el otthonát, aki munkavégzésből, egészségügyi okból, bevásárlás miatt vagy más súlyos indokból kényszerül erre.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint hétfőn egész Olaszországban 7890 személy ellen tettek feljelentést, mivel az engedélyezett indok nélkül tartózkodott az utcán vagy utazott.