Az Európai Parlamentben beszélt az ukrán parlament elnöke

Az Európai Parlamentben beszélt az ukrán parlament elnöke

Fotó: Gulyás Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán az Európai Parlamentben (EP) találkozott a közösség képviselőivel az ukrán parlament elnöke. Ruszlan Stefancsuk arról beszélt, hogy eddig nyolc millió embert hagyta el az otthonát, és költözött Ukrajnán belül máshová a harcok elől, mások, hat millióan külföldön kerestek menedéket. Emellett azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg nem tartja tiszteletben a nemzetközi törvényeket, háborús bűnöket követnek el, melyeket ki szükséges vizsgálni és számon kell kérni az elkövetőket. Továbbá kérte a képviselőket, hogy támogassák Ukrajna uniós tagjelölti státuszát.

Roberta Metsola, az EP néppárti elnöke hangsúlyozta, hogy Európa az ukránok mellett áll. – Minden lehetséges eszközzel, aktívan támogatjuk Ukrajnát. Helyre fogunk állítani Ukrajna városait. Slava Ukraina! – tette hozzá az elnök.

Az EP-képviselők felállva, hosszasan tapsoltak Ruszlan Stefancsuk beszédét követően, aki szigorú biztonsági intézkedések mellett érkezett és távozott a strasbourgi ülésteremből.