Az illiberális fehérorosz elnök szerint vodkával gyógyítható a koronavírus okozta betegség

Az illiberális fehérorosz elnök szerint vodkával gyógyítható a koronavírus okozta betegség

Az osztrák államfő, Alexander van der Bellen fogadja Aljakszandr Lukasenkát novemberben. Egyet jobbra, egyet balra (Fotó: Reuters/Lisi Niesner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fehéroroszország az egyetlen állam Európában, mely nem törődik a koronavírussal. Minden úgy megy tovább mint korábban: sehol egy karantén. - írja összeállításában a hvg.hu.

Lukasenka elnök, aki 26 éve van hatalmon Fehéroroszországban, a hétvégén maga is részt vett egy jéghoki mérkőzésen, ahol kezet fogott a játékosokkal. A futball bajnokság is folytatódik - a fogadóirodák legnagyobb örömére.

Lukasenkát a londoni Times kérdezte arról, nem zavarja-e az, hogy mindenütt másutt karanténnal küzdenek a vírus gyors terjedése ellen, náluk viszont továbbra is tele vannak a stadionok, a hokicsarnokok - a kocsmákról már nem is beszélve. "A vodka és a szauna megőrzi az egészséget" - állitja Lukasenka. Az elnök eddig arra hivatkozhatott, hogy náluk nem halt meg senki a korona vírus járványban, de a hírügynökségek azóta közölték: Fehéroroszországban is megvan a világjárvány első halálos áldozata.