Bocsánatot kért a kijárási korlátozások megszegéséért az osztrák államfő

Bocsánatot kért a kijárási korlátozások megszegéséért az osztrák államfő

Az osztrák államfő, Alexander van der Bellen fogadja Aljakszandr Lukasenkát novemberben. Egyet jobbra, egyet balra (Fotó: Reuters/Lisi Niesner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák rendőrség a kijárási korlátozások idején rajtakapta Alexander van der Bellent és feleségét egy hivatalosan már zárva tartó étterem kerthelyiségében.

Az MTI híre szerint Van der Bellen és Doris Schmidauer asztalán még mindig italok voltak, amikor a rendőrök röviddel éjfél után helyszíni ellenőrzés céljából bementek a Bécs belvárosában található étterembe. Ausztriában a bárok és éttermek jelenleg este 11-ig tarthatnak nyitva, ha ezt nem tartják be, a tulajdonosnak súlyos bírságot kell fizetnie. A büntetés akár a 30 ezer eurót (10 millió forint) is elérheti a járvánnyal kapcsolatos jogszabályok értelmében.

Az étterem hivatalosan zárva volt, amikor a rendőrök beléptek. Van der Bellen megerősítette a Kronen Zeitung című bulvárlapnak a történteket, és bocsánatot kért, mondván, hogy beszélgetett, és nem figyelte az idő múlását. A rendőrség megerősítette, hogy az államfőt egy étteremben látták. „Valóban nagyon sajnálom. Hiba volt” – mentegetőzött a Kronen Zeitungnak az osztrák államfő.