Csecsen katonák érkeztek Ukrajnába az oroszoknak segíteni

Csecsen katonák érkeztek Ukrajnába az oroszoknak segíteni

Az Ukrajnába készülő csecsen harcosok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csecsen harcosokat telepítettek Ukrajnába, hogy az orosz csapatoknak segítsenek – ezt Vlagyimir Putyin szövetségese, Ramzan Kadirov, az orosz csecsen térség vezetője mondta szombaton. A Reuters beszámolója szerint az interneten közzétett videóban Kadirov azzal dicsekedett, hogy eddig nem szenvedtek veszteséget. Azt is mondta, hogy az orosz erők könnyedén bevehetnék a nagy ukrán városokat, köztük a fővárost, Kijevet is, de el akarják kerülni a civil áldozatokat.

Kadirov – Vlagyimir Putyin orosz elnökkel összhangban – arra buzdította az ukránokat, hogy keljenek fel saját kormányuk ellen, amely szerinte „neonácikból” áll.

Az RT állami támogatású orosz hírtelevízió közben nyilvánosságra hozott egy rövid videót – feltehetően pénteken készült –, amelyen több ezer csecsen harcos gyűlt össze a régió fővárosának, Groznij főterén harci készenlétben. A beszámoló szerint önkéntesek voltak, akik készen álltak elindulni Ukrajnába. Az nem derült ki, hogy ennyien valóban mentek-e.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni.