„Dróntámadás” a Kremlnél: Ukrajna szerint az oroszok majd ürügyként használják fel

„Dróntámadás” a Kremlnél: Ukrajna szerint az oroszok majd ürügyként használják fel

Emberek gyülekeznek az orosz zászlóval díszített Szenátusi Palota kupoláján, amely a Kreml egyik fő épülete Moszkva központjában 2023. május 3-án (Fotó: AFP via Europress)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország nagyszabású terrortámadásokra készül, ehhez akarja felhasználni a Kreml feletti drónokat – ezt közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a Twitteren.

A BBC beszámolója szerint az orosz elnöki hivatal napközben hozta nyilvánosságra, hogy éjjel a Kreml felett két drónt lelőttek. A közösségi médiában közzétett, azonban nem ellenőrzött felvételeken egy tárgy látható, amely az épület felett repült, majd egy kisebb robbanás következett be. Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy így próbálták meggyilkolni Vlagyimir Putyin elnököt, az orosz vezető azonban nem tartózkodott a komplexumban. A történteket „tervezett terrorcselekménynek” és az elnök elleni merényletnek minősítették, egyúttal jelezték, hogy Oroszország „fenntartja magának a jogot, hogy megtorló intézkedéseket tegyen, bárhol és bármikor, ahol és amikor szükségesnek ítéli”.

Volodimir Zelenszkij elnök szóvivője a történtek után azt mondta, hogy semmi köze az állítólagos dróncsapáshoz, Ukrajna a saját területének felszabadítására összpontosít, miután Oroszország tavaly megszállta azt.

A BBC megjegyzi azt is, hogy az incidens röviddel a május 9-i oroszországi győzelem napi felvonulás előtt történt, amelyre külföldi méltóságokat vártak.

Címkék: Kreml