Egy 8 éves kislány meghalt a londoni iskolába csapódó terepjáró miatt

Egy 8 éves kislány meghalt a londoni iskolába csapódó terepjáró miatt

Rendőrök a délnyugat-londoni Wimbledon kerület egyik leányiskolája előtt, amelynek épületébe egy autó csapódott 2023. július 6-án (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt: egy londoni iskola épületébe csapódott csütörtökön egy terepjáró. A brit hatóságok friss közleménye szerint az incidensbe egy gyermek meghalt, míg további tizenhatan megsérültek. A szerencsétlenség a délnyugat-londoni Wimbledon kerület The Study nevű leányiskolájában történt, nem messze a jelenleg zajló wimbledoni Grand Slam tenisztorna helyszínétől.

A Scotland Yard első tájékoztatásában még az szerepelt, hogy a balesetben hét gyermek és két felnőtt sérült meg. Clair Kelland főfelügyelő, a délnyugat-londoni rendőri körzet parancsnoka azonban a helyszínen tartott kora esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy egy 8 éves kislány meghalt. Az MTI által is idézett rendőrtiszt megerősítette, hogy a jármű vezetőjét őrizetbe vették halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával. A hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a Land Rovert, amely az iskolaépületnek ütközött, egy negyven év körüli nő vezette. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Kelland főfelügyelő megerősítette azt is, hogy a rendőrség nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

John Martin, a londoni mentőszolgálat mentési főtisztje a sajtóértekezleten elmondta: a helyszínre tizenöt mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, és a kivonuló személyzet tizenhat sérültet talált az iskolánál, akik közül tízet kórházba szállítottak. Martin is megerősítette, hogy egy 8 éves kislány meghalt a balesetben. A sérülteket London legnagyobb baleseti sebészetére, a St. George kórházba szállítottak.

A helyszínen készült fotókból következtethetően a sötét aranyszínű luxusgépkocsi áttörte az iskola kerítését, áthajtott az udvaron és a főépület bejáratának ütközött. Stephen Hammond, Wimbledon kerület alsóházi képviselője a BBC brit közszolgálati adónak nyilatkozva elmondta: tudomása szerint több sérült válságos állapotban van. A The Study nevű magániskolába 4-11 év közötti gyerekek járnak, de Hammond szerint abban az épületben, ahol a baleset történt, a 4-8 év közötti korcsoport osztályai vannak.