Egy nap alatt majdnem 200 000 új fertőzött világszerte

Egy nap alatt majdnem 200 000 új fertőzött világszerte

Koronavírus Indiában (Fotó: MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem kétszázezer, egész pontosan 194 190 új esettel negatív rekordot döntött az elmúlt 24 órában világszerte regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az Amerikai Egyesült Államokban 47 341, Brazíliában pedig 46 907 új fertőzést találtak a worldometers statisztikai oldal adatai szerint, de Indiában is meghaladta a 18 ezret az új esetek száma.

A halottak száma egyelőre nem követi a fertőzési rekordokat: a pénteki nap 4839 beteg hunyt el a fertőzéssel összefüggésben, a legtöbben, 1055-en Brazíliában. A napi áldozatok száma egyébként április 17-én volt a legnagyobb, akkor 8470 fő hunyt el.

Miközben a világon egyre több ország újranyit és csökkenti a vészhelyzettel kapcsolatos szigorításokat, a járvány nem csökken: az elmúlt tíz napban összesen 1,3 millió új fertőzöttet igazoltak a világon. 

A számokból az látszik, szombaton a fertőzöttek száma világszerte meg fogja haladni a tízmilliót, az áldozatoké pedig a félmilliós értéket.

Címkék: koronavírus