Vádat emeltek a kisfiút felrúgó karateedző ellen

Vádat emeltek a kisfiút felrúgó karateedző ellen

A pillanat, amikor a karate edző felrúgja a kisgyereket a szolnoki kalandparkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 56 éves karateedző ellen, aki tavaly nyáron egy szolnoki kalandparkban durván bántalmazott egy hétéves kisfiút – tudta meg a 24.hu

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy az ügyészség két és fél év börtönt valamint három év közügyektől eltiltást kért a férfira, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A. Tibor jászberényi edző még júliusban azért rúgta fel a gyermeket, mert az nem akart felmenni a kalandpark mászópályájára. A gyermek a rúgás hatására  megpördült a levegőben majd a feje tetejére esett. A felkavaró esetről akkor a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tett közzé egy videót, a kalandpark üzemeltetője pedig feljelentést is tett a rendőrségen. Az ügyészségi vádirat leírása is szerint is A. Tibor úgy felrúgta a gyermeket, hogy az a levegőben megpördült, majd a feje tetejére és bal karjára zuhant. A fiú a földön fekve sírni kezdett, miközben az edző gúnyos megjegyzéseket tett rá, mondván, hogy hisztizik, mint a lányok. Ezután A. Tibor felrántotta a fiút, és vizet locsolt az arcába, miközben tovább csúfolta. Az eset szemtanúi, köztük más gyerekek, szintén megrázónak találták a történteket.

Az eset hatalmas felháborodást keltett, a Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. A. Tibor később bocsánatkérő közleményt tett közzé az egyesülete honlapján, ám a kisfiú édesanyja elmondta, hogy a férfi azóta sem kereste fel a családot személyesen, hogy bocsánatot kérjen. Az ügy hátteréről és a férfi áldozatairól lapunkban is beszámoltunk, ezt itt olvashatják: