Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló

Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló

(Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, az október 5-re tervezett közmédia előtti tüntetés után október 23-ára is szervez rendezvényt Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke kedden délelőtt a közösségi oldalán közölte, hogy jelképük mostantól az 1956-os lyukas zászló. – A mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az 56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt „megcselekedték, amit megkövetelt a haza” – írta. Azzal folytatta, hogy „Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az Orbán Balázsok és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, a Dobó Istvánok, a Tóth Ilonák és a Lúdas Matyik hazája”. Azt tudja, hogy ez a zászló a szabad Magyarország jelképe is, ezért nem fogják kisajátítani, „ahogy azt a Fidesz tette anno a nemzeti jelképeinkkel”. Viszont azt sem fogják hagyni, hogy „holmi politikai igazgatók meggyalázzák”.

Magyar Péter posztjában azt is közölte, hogy „találkozzunk október 5-én és 23-án!”. Vagyis, a most szombatra, a közmédia Kunigunda útján lévő székháza elé szervezett tüntetés után az állami ünnepen is utcára viheti szimpatizánsait.

Az október 23-i közelgő évforduló azután kapott különös jelentőséget, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója elég meglepő dolgokat mondott. A Mandinernek adott interjújában úgy fogalmazott: „pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert '56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé”. A szavai nagy felháborodást keltettek, még Orbán Viktor is hibának nevezte.