Gázolások Amerikában: Autóval hajtottak egy kerékpáros és egy pride felvonulás részvevői közé is

Gázolások Amerikában: Autóval hajtottak egy kerékpáros és egy pride felvonulás részvevői közé is

Rendőrök és tűzoltók a floridai a Wilton Manorsban 2021. június 19-én, miután a városban rendezett meleg méltóság felvonulás nézői közé hajtott egy autós. A gázolásban egy ember életét vesztette, egy másik pedig megsérült. MTI/AP/South Florida Sun-Sentinel/Chris Day

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A meleg méltóság felvonulás nézői közé hajtott szombat este egy autós Floridában, egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült – közölte a helyi hatóságok tájékoztatása alapján az MTI.

A Wilton Manorstól délre fekvő Fort Lauderdale polgármestere, Dean Trantalis elmondta: a kisteherautó sofőrje úgy tett, mint ha ő is fel akarna vonulni, de amikor közölték vele, hogy ő következik, gázt adott, és az emberek közé hajtott.

Az autó vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, és arról sem nyilatkozott, hogy szándékos tettről van-e szó.

„Ez terrortámadás volt az LMBT-közösség ellen” – jelentette ki Trantalis.

Június a nyugati világban a pride, a meleg méltóság hónapja, amikor arra emlékeznek, hogy 1969-ben ebben a hónapban ütött rajta a rendőrség New Yorkban a meleg közösség körében népszerű Stonewall Inn szórakozóhelyen. Ez Amerika-szerte arra sarkallta az LMBT-közösség tagjait, hogy kiálljanak jogaikért, és ezzel mérföldkővé vált a melegek jogaiért folytatott küzdelemben.

Frissítés:

Hasonló hírek érkeztek Arizonából is: ott egy jótékonysági kerékpáros felvonulásba hajtott egy férfi az autójával. A BBC szerint hatan súlyosan megsérültek. A 35 éves sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták és meglőtték, a hírek szerint nincs veszélyben az élete. Egyelőre nem derült ki, hogy miért követte el a támadást a Phoenixtől 250 kilométerre lévő Show Low-ban. A rendezvényen egy Show Low-i egyházi iskolának gyűjtöttek pénzt.