Guy Verhofstadt teherautóról üzen Orbán Viktornak

Guy Verhofstadt teherautóról üzen Orbán Viktornak

Az ALDE teherautója, rajta az Orbán Viktorról szóló üzenet (Fotó: Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Guy Verhofstadt, a liberális ALDE vezetője megelégelte a Fidesz médiakampányait, amelyek szerinte az Európai Unió értékeit támadják: most egy Orbán Viktornak és a Fidesznek szóló különleges üzenettel válaszol, amit egy teherautóra szerelt hirdetőtáblán fog felbukkanni Brüsszelben – vette észre a Politico napi hírlevelében az Azonnali.

Verhofstadt egy levélben tájékoztatta minderről a liberális EP-képviselőket. A hírlevél szerint az EU-s értékek támadása mellett az ő és a Judith Sargentini személye elleni támadásokat is megelégelte.

A teherautó negyed 12-kor indult a brüsszeli Place Luxról, majd elmegy az Európai Néppárt székházához, a magyar nagykövetséghez, de útvonala érinti az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is. Ugyanez a teherautó Magyarországon is körözni fog majd – áll a hírlevélben.

A teherautót le is fotózta brüsszeli tudósítónk, Arató László. A szavazásra buzdító mozgó plakáton Orbán Viktor fotója előtt egy halom pénz van, alul pedig a „Stop, Orbán!” felirat.

A magyar szöveg ez: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét!”

Verhofstadt rendszeresen a magyar kormány célkeresztjében van, legutóbb néhány hete készítettek egy videót, egy manipulált idézettel.