Gyanús fehér port találtak a Fehér Házban

Gyanús fehér port találtak a Fehér Házban

Az amerikai Fehér Ház épülete (Fotó: RGY23/Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ki kellett üríteni a Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát vasárnap, miután a Secret Service az épületrész rutinszerű ellenőrzéskor gyanús fehér porra bukkant, amiről mostanra kiderült, hogy kokain – közölte két rendvédelmi tiszt.

Az MTI szerint az épület evakuálását helyi idő szerint vasárnap 20:45-kor rendelték el, a hatóságok - tűzoltók és készenléti szolgálat munkatársai - rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az ügy kivizsgálását. Azt nem közölték pontosan, hogy a kábítószergyanús anyagot a nyugati szárnyban pontosan hol találták meg, de a helyszínen elvégzett gyorsteszt megerősítette a feltételezést, hogy a talált fehér por kokain volt. „A talált kábítószert további laboratóriumi elemzésre küldtük. Arra vonatkozóan, hogy a kábítószer hogyan került a Fehér házba, zajlik a nyomozás” – közölte a Secret Service.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem volt a Fehér Házban, pénteken elutazott Camp Davidbe, ahonnan a keddi nap folyamán tér vissza Washingtonba.