Kárpátaljára tart a saját „békemisszióját” járó Magyar Péter

Kárpátaljára tart a saját „békemisszióját” járó Magyar Péter

Magyar Péter Kijevben 2024. július 11-én (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke arról számolt be a közösségi oldalán, hogy folytatja útját Ukrajnában, és ezúttal Kárpátaljára – Ungvárra, Munkácsra és Beregszászra – tart. Orbán Viktor szóhasználatával élve „békemissziónak” nevezte a saját útját, és köszönetet mondott az ebben segítőknek.

Mint írta, a mostani missziójukból látszik, hogy ha Magyarország összefog, támaszt és megkérdőjelezhetetlen segítség képes nyújtani a bajba jutott embereknek. – Köszönünk minden támogatást és jó szót, amit kaptunk Tőletek az elmúlt napokban is. A Ti segítségetekkel megyünk tovább és folytatjuk. Hiszem, hogy egy jobb és igazságosabb országot fogunk közösen építeni, amely szolidáris a bajbajutottakkal otthon és a nagyvilágban. A magyar népre tegnap büszke lehetett Európa – zárta posztját. 

Magyar Péter szerdán indult el Ukrajnába, csütörtökön Kijevbe látogatott el, ahol elment a lebombázott gyermekkórházhoz is. A Tisza Párt politikusát az intézmény igazgatója is fogadta. Magyar a részvétét fejezte ki, valamint átadta az összegyűjtött adományokat. A politikus és a csapata nyolc óra alatt 20 millió forint és rengeteg étel, gyógyszer, pelenka, valamint egyéb más eszközt gyűjtött össze a magyar emberek segítségével. Aznapi élő bejelentkezésében többek között köszönetet mondott a Medspot Alapítvány és az önkéntesek segítségéért, valamint háláját fejezte ki azoknak, akik adományaikkal a kezdeményezése mögé álltak. 

Címkék: Ukrajna, Magyar Péter