MSZP: Örülünk, hogy Magyar Péter megirigyelte korábbi kezdeményezésünket

MSZP: Örülünk, hogy Magyar Péter megirigyelte korábbi kezdeményezésünket

MSZP-zászlók 2021. június 5-én Budapesten (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Örvendetes, hogy Magyar Péter és pártja egyetért azzal és szinte magáénak érzi az MSZP két évvel ezelőtti kezdeményezését, mely a pedagógusok és a miniszterek fizetésének összekapcsolásáról szól – erről írt közleményében a szocialista párt szombaton. A Tisza Párt a napokban tett javaslatot erre. 

Az MSZP emlékeztetett: Pedagógus Tagozatának kezdeményezésére a párt frakcióvezetője, Tóth Bertalan már két évvel ezelőtt törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a pedagógusok megalázó és méltatlan fizetése olyan mértékben emelkedjen, mint az egyébként érdemi és értékelhető munkát nem végző minisztereké és a miniszterelnöké. Az MSZP frakciója pedig tavaly ismét az Országgyűlés elé terjesztette azt a kezdeményezést, mely a pedagógus fokozatok és a minisztériumi tisztségviselők béremelésének egységes megvalósítását célozza.

 – Orbán Viktor napokban meghozott döntése a tárcavezetők és saját fizetése jelentős megemeléséről nem egyszerűen arcátlan és bicskanyitogató, hanem egy újabb kinyilatkoztatása annak, a keményen dolgozó magyarok megélhetése hidegen hagyja a kormányzatot. Míg a pedagógusok, az egészségügyisek, a szociális szférában robotolók végkimerülésig dolgoznak, addig a miniszterek és a kormányfő sokmilliós fizetésből parádézik – fejtették ki. Közleményüket azzal zárták: örülnek, hogy korábbi kezdeményezésüket „Magyar Péter olyannyira helyesnek és fontosnak gondolja, hogy megirigyelte, és már-már magáénak érzi, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető politikus nem fog erről megfeledkezni akkor sem, ha a jövőben esetleg lehetősége lesz mindezt meg is valósítani”.