Júliustól nagyot nőtt Orbán Viktor és a miniszterek fizetése is

Júliustól nagyot nőtt Orbán Viktor és a miniszterek fizetése is

Orbán Viktor a kormányülésen 2023. május 17-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 1-jével ismét emelkedtek a miniszterelnöki és a miniszteri fizetések – vette észre a 24.hu. Orbán Viktor eddig havi bruttó 4 millió 178 ezer forintot keresett miniszterelnökként, júliustól viszont már 4 millió 771 ezer forintot kap. Miután a kormányfő parlamenti képviselő is, ehhez az összeghez havi bruttó 1,7 millió forint is jár (utóbbi összege viszont nem emelkedett március óta). Ez azt jelenti, Orbán havonta összesen több mint bruttó 6,5 millió forintot vihet haza. 

A miniszterek közül ketten kaptak már eddig is kiemelt összeget. Lantos Csaba energiaügyi és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bruttó 5 millió forintot keresett, ám júliustól már havi 6 millió 362 ezer jár nekik. A kormány legtöbb tagja havi bruttó 3 millió 94 ezer forintot vihetett haza, ez 3 millió 534 ezer forintra nőtt. Nem panaszkodhatnak az államtitkárok sem: az eddigi bruttó 2 millió 321 ezer forintról 2 millió 651 ezerre nőtt a bérük.

A 24.hu arra is felhívta a figyelmet: a miniszterek és államtitkárok illetményét egy ideje a miniszterelnök állapíthatja meg saját hatáskörében.