Joe Biden bakizott néhányat a NATO-csúcson

Joe Biden bakizott néhányat a NATO-csúcson

Joe Biden amerikai elnök (j) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO washingtoni csúcstalálkozójának keretében tartott kétoldalú megbeszélésén 2024. július 11-én. (MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Chris Cleponis)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben az első elnökjelölti vita óta az egész világ azt figyeli, hogy Joe Biden ameirkai elnök milyen mentális és fizikai állapotban van, képes-e eséllyel kiállni Donald Trump ellen a novemberi elnökválasztáson, Biden csütörtök este újabb komolyat bakizott.

A NATO-csúcs végén válaszolt újságírói kérdésekre, és amikor fel akarta konferálni Ukrajna vezetőjét, tévedésből „Putyin elnöknek” nevezte Volodimir Zelenszkijt. Biden a videó tanúsága szerint szinte azonnal javította magát. „Putyin elnök úr?! Putyin elnök urat le fogjuk győzni. Zelenszkij elnök úr! Túlságosan arra koncentrálok, hogy legyőzzük Putyint” – fogalmazott az amerikai elnök. „Én jobb vagyok [mint Putyin]” – válaszolta nevetve Zelenszkij. A közös sajtótájékoztató után Biden nyolcperces beszédet tartott a NATO jelentőségéről, és újabb újságírói kérdésekre válaszolt, de ez a szereplése sem alakult zökkenőmentesen, egy ponton Kamala Harris alelnököt keverte össze Donald Trumppal – emlékeztet a Telex.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai elnök összekeverte az állam- és kormányfők neveit. Februárban, egy Las Vegas-i nagygyűlésen Biden Emmanuel Macron francia elnököt keverte össze az 1996-ban meghalt Francois Mitterrand köztársasági elnökkel. Még ugyanazon a héten Biden összekeverte a 2017-ben meghalt Helmut Kohl volt német kancellár nevét Angela Merkellel – sorolja a HVG.