Blikk: már nem gyanúsítják súlyos testi sértés kísérletével Ábrahám Róbertet

Blikk: már nem gyanúsítják súlyos testi sértés kísérletével Ábrahám Róbertet

Fotó: Ábrahám Róbert Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő fordulatra derített fényt a Blikk az Ábrahám-Puzsér-ügyben: a lap megkeresésére Ábrahám Róbert közölte, hogy már nem gyanúsítják súlyos testi sértés kísérletével.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója nemrég megütötte Puzsér Róbertet. A felek már éveken keresztül üzengettek egymásnak a sajtóban, a mostani pofont közvetlenül Puzsérnak egy Ábrahámról szóló Facebook-posztja és Ábrahám viszontválasza előzte meg, a vitába később pedig beszállt Majka és Azahriah is. Puzsér Róbert lapunknak adott friss interjújában részletesen kitért az ütés előzményeire és következményeire, illetve arra, hogy mit is üzen az országnak ez az atrocitás.

A tettlegesség tényét Ábrahám sem tagadta, maga sétált be a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, hogy beismerő vallomást tegyen. Hiába tett azonban vallomást, Puzsér Róbert feljelentését követően a IX. kerület nyomozói éjfél után nem sokkal a lakásán őrizetbe vették, fogdába zárták, rabosították és újra kihallgatták. A Blikknek most a következőket mondta Ábrahám: „A kihallgatásom során panasszal éltem a gyanúsítás ellen arra hivatkozva, hogy az eljáró nyomozók még be sem bizonyították, hogy ököllel ütöttem volna tenyér helyett. Ezt pedig a Puzsér Róbert által készítettet szakértői látlelet sem támasztotta alá. A nyomozók jócskán előreszaladva próbáltak engem a lehető legsúlyosabb gyanúsítás alá vonni. A IX. kerületi ügyészségtől kapott határozat szerint most kimondhatom, megalapozottnak találták a pofont”.

A lap hozzájutott a határozathoz, amely szerinte valóban kimondja, hogy a nyomozóhatóság érdemi nyomozás nélkül vádolta meg Ábrahám Róbertet súlyos testi sértés kísérletével, így a panasznak helyt adva Ábrahám gyanúsítását azonnali hatállyal megszünteti. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Ábrahám Róbertet egyáltalán nem vonják felelősségre – pláne annak fényében, hogy önmaga ellen tett terhelő beismerő vallomást –, csupán annyit, hogy az ügyben eljáró nyomozók hibáztak, és túl korán gyanúsították meg a lehető legsúlyosabb bűncselekmény elkövetésével. Hogy pontosan mivel is fogják végül gyanúsítani Ábrahám Róbertet, az a nyomozás eredményétől függ.

Frissítés:

Lapunk elérte Puzsér Róbertet, aki nem kívánt részletesebben nyilatkozni az újabb fejleményekről. Véleménye szerint innentől a rendőrség feladata, hogyan bírálja el az esetet, és hogy milyen minősítésű testi sértéssel gyanúsítja meg Ábrahám Róbertet.