Hivatalos személy elleni erőszak gyanújával idézték be Donáth Annát

Hivatalos személy elleni erőszak gyanújával idézték be Donáth Annát

Donáth Anna és Iványi Gábor (Fotó: Donáth Anna / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyanúsítottként idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Donáth Annát, a Momentum korábbi elnökét csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával – ezt maga a politikus jelentette be a közösségi oldalán.

„Egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – másokkal együtt akadályoztam az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást” – írja. Mint hozzátette a testükkel védték Iványi Gábort, amikor a NAV-osok és a demonstráló tömeg egymásnak feszült az épületben. – Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror – szögezte le Donáth Anna, aki posztjában azt is megmutatta, hogy az ügyészségtől kapott levél értelmében két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. – De nem tudnak megfélemlíteni – jelentette ki.