Lakóházrobbanás történt Svédország második legnagyobb városában

Lakóházrobbanás történt Svédország második legnagyobb városában

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen, miután robbanás történt egy göteborgi lakóházban 2021. szeptember 28-án. A hajnalban történt detonáció következtében mintegy húsz embert kellett kórházba szállítani. (MTI/EPA/TT Hírügynökség/Bjorn Larsson Rosvall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Göteborg központjában ma hajnalban történt a detonáció.

Huszonöt embert kórházba szállítottak, négyet súlyos állapotban, miután Göteborg Annedal körzetében ma reggel, 5 óra előtt pár perccel robbanás rázott meg egy lakóépületet, adta hírül a Reuters. A ház számos lakásában tűz ütött ki, a mentőalakulatok több száz embert evakuáltak a környékről. A rendőrség vizsgálatot indított, a hírek szerint a gázszivárgás lehetőségét kizárták, de a nyomozás érdekében nem kívántak találgatásokba bocsátkozni. 

A Reuters kiemelte, Svédország évek óta küzd a bűnbandákkal, amelyek leszámolásaik során egyre gyakrabban használnak lőfegyvereket és robbanóanyagokat.

Frissítés:

A kedden napközben tartott sajtótájékoztatón a rendőrség szóvívője, Thomas Fuxborg elmondta, úgy gondolják, a robbanás nem természetes okokra vezethető vissza, vélhetően valami el volt helyezve a helyszínen. 

Egy idén készült jelentés szerint két évtizeddel ezelőtt európai átlagban Svédországban volt az egyik legalacsonyabb a fegyveres erőszakkal elkövetett bűncselekmények aránya. Mostanra azonban ez az arány megfordult és az ország a fegyveres elkövetés tekintetében az európai élmezőnybe került.