Magyarországon akarnak a legkevésbé élni a migránsok

Magyarországon akarnak a legkevésbé élni a migránsok

Sokan óriási reményekkel érkeznek a magyar határra, ahol aztán csalódniuk kell (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is Németország a menedékkérők első számú célpontja az Európai Unióban, derül ki azokból a statisztikákból, amelyeket szombaton hozott nyilvánosságra az Eurostat. A német Deutsche Welle cikke szerint így a német hatóságokhoz összesen 100 240 menedékkérelem érkezett az év első kilenc hónapjában, ami egyharmaddal több, mint amennyi kérelmet az előző évnek ugyanebben az időszakában adtak be a migránsok. Így az egész unióban beadott 355 955 menedékkérelemből 100 240-et a német hatóságoknak címeztek, míg második helyen Franciaország (73 255 kérelem), a harmadikon pedig Spanyolország áll.

Az adatokból továbbá kiderül, hogy a migránsok legkevésbé Magyarországon szeretnének letelepedni, így hazánkba mindösszesen 30 menedékkérelmet adtak az év első kilenc hónapjában. (Ettől függetlenül a magyarországi statisztikák alapján idén jelentősen nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma a déli határon).

A jelentés számai alapján a migráció ebben az évben ismét felerősödött, így az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal nőtt a beadott menedékkérelmek száma. A statisztikák szerint a legtöbben Afganisztánból és Szíriából folyamodnának menedékért, őket követik a pakisztániak, majd az irakiak. Az adatok szerint a migránsoknak Németországban van a legnagyobb esélyük arra, hogy elfogadják a menedékkérelmüket, így az év első kilenc hónapjában a migránsok több mint a felének pozitívan bírálták el a kérelmét.