Meghalt egy amerikai sportújságíró a világbajnokságon

Meghalt egy amerikai sportújságíró a világbajnokságon

Ronaldo díjat ad át Grant Wahlnak (Fotó. FIFA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Grant Wahl ismert amerikai sportújságíró péntek este lett rosszul az Argentína-Hollandia meccs közben a katari stadionban. Összeesett, és az azonnali orvosi segítségnyújtás ellenére elhunyt. A helyszíni ellátás után a Hamad kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani.

A halál oka nem egyértelmű. Wahl a Fox Sportsnak dolgozott, és a halála után szinte minden kollégája megdöbbenését és együttérzését fejezte ki. Az újságíró özvegye, Celine Gounder azt írta a Twitterre, hogy „Hálás vagyok azért a támogatásért amit a férjem, Grant Wahl futballcsaládjától, illetve a minket megkereső sok barátunktól kaptunk. Teljes sokkban vagyok." Gounder egyébként infektológus, aki tagja volt a Biden-kormány covidtanácsadó testületének is.

A katari labdarúgó-világbajnokság szervezői bejelentették, hogy szoros kapcsolatban állnak az amerikai nagykövetséggel, hogy a család kívánságainak megfelelően történjen a holttest hazaszállítása.

Wahl karrierje során 11 labdarúgó-világbajnokságról tudósított és számos futballkönyvet írt. A héten ünnepelte 48. születésnapját

(CNN)