Nem nyitnak ki a londoni általános iskolák

Nem nyitnak ki a londoni általános iskolák

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő emberek a járványügyi szabályokra figyelmeztető felhívás mellett haladnak el Londonban 2020. december 17-én (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az új koronavírus-mutáció gyors terjedése miatt két hétre bezárják a londoni általános iskolákat – döntött a brit kormány a Reuters tudósítása szerint.

Gavin Williamson oktatási miniszter szerdán még egy olyan tervről számolt be, hogy a középiskolákat nem nyitják ki, de a 11 évesnél fiatalabb diákok újra elkezdhettek volna iskolába járni a jövő héten.

A terv ellen azonban tiltakoztak a nyitás által érintett helyi hatóságok, mert nagyon sok az új fertőzött Nagy-Britanniában és a mutáció leginkább a fiatalok körében terjed.

Eközben tovább terjed a B.1.1.7 kóddal jegyzett variáns a világban, a török hatóságok pénteken 15, az Egyesült Királyságból érkezett utasnál mutatták ki az új változatot.