Orbán Viktor bejelentkezett a NATO-központból

Orbán Viktor bejelentkezett a NATO-központból

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök(b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (j) és Stoltenberg NATO-főtitkár (b) Brüsszelben a szövetség rendkívüli csúcstalálkozóján 2022. február 25-én. A tagállamok videókonferencián egyeztettek az Ukrajnát ért orosz támadásról, Orbán Viktor a NATO-tagországok állam- és kormányfői közül egyetlenként személyesen vett részt a megbeszélésen. A magyar kormányfő megbeszélést folytatott Jens Stoltenberggel. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfői közül egyetlenként személyesen vett részt Brüsszelben a szövetség pénteki rendkívüli csúcstalálkozóján. A NATO-központban a magyar kormányfő megbeszélést folytatott Jens Stoltenberggel, a szervezet főtitkárával is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tagállamok videókonferencián egyeztettek az Ukrajnát ért orosz támadásról. Személyesen – Orbán Viktoron kívül – a NATO-nagykövetek jelentek meg a tanácskozáson.

A NATO-központba érkezve a magyar kormányfő ismét megerősítette: a jelenlegi háborús helyzetben Magyarország biztonsága az első; és arról is beszélt: „a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait” – közölte a sajtófőnök.

A magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán is posztolt erről képet.

A háborúról szóló folyamatos tudósításunkat ITT olvashatja el