Otthagyta a svájci karantént több száz brit turista

Otthagyta a svájci karantént több száz brit turista

Síközpont (Fotó: Shutterstock / Nataliya Nazarova)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több száz, karanténba zárt brit turista tűnt el vasárnapra a Verbier svájci síparadicsomból – írta az MTI a svájci hatóságok közlése nyomán.

Az üdülőhelyen 420 brit vendéget fogadtak karácsony előtt, akik számára – az Egyesült Királyságban megjelent új vírusvariáns miatt – karantént rendeltek el. 

– Ötvenen azonnal távoztak, az üdülőhelyen maradt 370-ből kevesebb mint egy tucatnyi tartózkodott ott vasárnap – közölte Jean-Marc Sandoz, Bagnes önkormányzatának szóvivője.

A szóvivő hozzátette, hogy a turisták viselkedése valamelyest érthető, és élesen bírálta a hirtelen és visszamenőleges hatállyal elrendelt karanténkötelezettséget. Családokat kicsiny gyerekekkel hirtelen bezártak 20 négyzetméterre. Kibírhatatlan volt – hangoztatta. Elmondta továbbá, hogy néhányan azóta bizonyíthatóan Franciaországban bukkantak fel, de ott zárt téli üdülőhelyeket találtak, illetve ott is karanténkötelezettséget írtak elő számukra. 

Svájc december 20-án állította le az Egyesült Királyságból és a Dél-afrikai Köztársaságból érkező légi járatokat a koronavírus új, fertőzőképesebb mutációja miatt, amelyet ebben a két országban azonosítottak. 

December 21-én a svájci hatóságok elrendelték az egy hete az alpesi országban tartózkodó britek és dél-afrikaiak karanténkötelezettségét az érkezésüktől számított 10 napra.