Terrortámadásra készülhetett Csehországban egy külföldi férfi

Terrortámadásra készülhetett Csehországban egy külföldi férfi

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vette vasárnap a cseh rendőrség azt a külföldi állampolgárt, aki miatt a hét végén szigorították a biztonsági intézkedéseket Prágában, mert terrortámadásra készülhetett – közölte Vít Rakusan belügyminiszter az X-en.

Az MTI beszámolója szerint őrizetbe vett személy dél-amerikai származású és spanyolul beszél – tudatta a tárcavezető. Részletesebb és pontosabb információkat a nemzetbiztonsági tanács hétfő délutánra tervezett ülése után hoznak nyilvánosságra. Rendőrségi forrásokból származó információk szerint a hatóságok pénteken rendeltek el körözést az érintett személy ellen, mert felmerült az a gyanú, hogy terrortámadást készít elő az állami infrastruktúra ellen.

Vít Rakusan szerint a nem részletezett megemelt biztonsági intézkedések ugyan továbbra is hatályban maradnak, de a lakosságot semmiféle veszély nem fenyegeti. A közszolgálati hírtelevízió szerint a cseh rendőrség szombat óta fokozottan ellenőrzi mindazokat a helyeket - elsősorban a bevásárlóközpontokat, pályaudvarokat, sportrendezvényeket – ahol sok ember gyűlik össze.