Gyurcsány Ferencéknél még nincs felelőse a választási vereségnek

Gyurcsány Ferencéknél még nincs felelőse a választási vereségnek

Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban (Forrás: Partizán/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke elismerte: vereséget szenvedtek a június 9-i választáson, de a vereségnek nincsenek személyi felelősei. Erről egy, a volt miniszterelnök közösségi oldalán megjelent videóban beszélt.

A pártelnök, volt kormányfő úgy fogalmazott: kár lenne nagyon cizellálni a dolgot, vereséget szenvedtek a múlt hétvégén. Ilyenkor vetődnek fel olyan kérdések, hogy miért szenvedtek vereséget, le fog-e valaki mondani és hogyan tovább? Szavai szerint ezekre a kérdésekre neki ugyan van válasza, de jelenleg ezen beszélgetések közepén tartanak a párt egyéb meghatározó alakjaival – Molnárral, Dobrevvel, Vadaival és Varjúval (a volt kormányfő emlegette így, a vezetéknevén őket) – és például választókerületi elnökökkel. Azt mondta, hogy a véleményeket elnökségi ülésen fogják összegezni. Közös véleményt szeretnének kialakítani arról, hogy elrontottak-e valamit úgy, hogy azt a jövőben másként csinálnák. Gyurcsány Ferenc ezt tartja most a legfontosabb kérdésnek. A pártelnök szerint ezt el fogják mondani a választóknak, de szerinte leginkább érezni kell a a párt cselekedeteiből és abból, ahogyan beszélnek. Konkrétabban azt, hogy a DK milyen tanulságot vont le, és milyen országot szeretnének a DK-sok csinálni.

A június 9-i választáson a DK mindössze két EP-mandátumot szerzett, és a szavazatok 8 százalékát szerezte meg.