Tiltakozó magyarok is várták Orbán Viktort Berlinben

Tiltakozó magyarok is várták Orbán Viktort Berlinben

Orbán Viktor ellen tüntetők Berlinben (Fotó: Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hangos füttyszóval és „Viktátor!” kiáltásokkal fogadták magyar tüntetők Orbán Viktor miniszterelnököt hétfő késő délután a berlini Hilton szállónál, ahová a kormányfő egy magyar gazdasági fórumra érkezett. Az 50-100 demonstráló a hotellel szemközti Gendarmenmarkon gyülekezett. Magyar, német és számtalan ukrán zászlóval készültek, de szivárványszínű és momentumos zászlót is láttunk a tiltakozóknál.

A tüntetést a Freie ungarische Botschaft aktivistái szervezték. A résztvevők a közösségi oldalon megjelent felhívás szerint az Orbán-kormány általuk Putyin-barátnak tartott külpolitikája ellen tiltakoztak.

Orbán Viktor és a magyar delegáció a Hilton hotelhez is nagy rendőri készültség mellett érkezett – hasonlóan a német kancellári hivatalhoz történt érkezésükkor. A légtérben helikopter körözött. A miniszterelnököt szállító jármű közvetlenül a hotel előtt állt meg. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, illetve Palkovics László ipari és technológiai minisztert is láttuk kiszállni egy-egy autóból. Ők is a hotelben tartott rendezvényre igyekeztek.

 

Címkék: Orbán Viktor, Berlin