Tízszázalékos béremeléssel küzdenek a koronavírus ellen Szerbiában

Tízszázalékos béremeléssel küzdenek a koronavírus ellen Szerbiában

Képünk illusztráció. Védőruhás orvosok vizsgálják az egyik beteget egy vuhani kórház intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA/Featurechina)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyedi megoldásra jutott a szerb kormány azután, hogy Ana Brnabic szerb kormányfő konzultált az egészségügyi dolgozók képviselőivel, majd Aleksandar Vucic köztársasági elnökkel egyetértve arról döntött, hogy így kellene megköszönni az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus elleni küzdelemben tanúsított odaadó munkájukat.

- A döntésünket azzal a ténnyel összefüggésben hoztuk meg, mert egészségügyi intézményeink hatalmas nyomás alatt vannak és mert szeretnénk megőrizni azoknak az embereknek a motivációját, akik ilyen körülmények között szörnyű nyomásnak és fenyegetésnek vannak kitéve – mondta a szerb elnök.

Az egészségügyiek bérnövelése nem csak a koronavírusos megbetegedéseket kezelő orvosokra, hanem minden egészségügyi dolgozóra vonatkozik, vagyis április 1-től a sofőrök, fogorvosok és más dolgozók fizetése is emelkedik.