Több mint ezerkétszáz falut zártak le Kínában a vírus miatt

Több mint ezerkétszáz falut zártak le Kínában a vírus miatt

A járványügyi hatóság védőöltözetet viselő munkatársai egy kórház intenzív osztályát készítik elő a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek fogadására a járvány gócpontjában, a kelet-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban 2020. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/Si Cse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sulan nevű kisvárosban május 7-e előtt nem regisztráltak új koronavírusos beteget, ám a külföldről hazatérők behozták a kórokozót a településre, ezért néhány napra rá mintegy ezer lakóházat helyeztek karantén alá.

A NBC News tudósítása szerint a környéken szombat óta 1205 falut is lezártak, és leállították az oda irányuló, illetve onnan induló közlekedést, hogy megakadályozzák a járvány újbóli elszabadulását.

A település polgármestere, Jin Hua bejelentése szerint jó eséllyel a szomszédos Oroszországból érkeztek a fertőzöttek, akik aztán tovább adták a betegséget. A városban pénteken már 16 fertőzöttről tudtak, a velük kapcsolatba került 453 embert pedig orvosi megfigyelés alá helyezték. A Kína észak-keleti részén található Csilin tartományban pedig – ahol Sulan található – az egészségügyi hatóságok összesen 121 esetről tudnak.