Többen megsérültek a pozsonyi korlátozásellenes tüntetésen

Többen megsérültek a pozsonyi korlátozásellenes tüntetésen

Marian Kotleba (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen megsérültek a korlátozásellenes pozsonyi tüntetésen, tizenkét személyt pedig őrizetbe vett a rendőrség – számolt be róla a Paraméter. Szerdán volt Szlovákiában az alkotmány napja, a tiltakozók pedig az elnöki palota előtt gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a különböző intézkedések, illetve az oltásokhoz kötődő szabályok ellen. A tüntetést a szélsőjobboldali SNS támogatta – nálunk is a Mi Hazánk szervez hasonlókat –, Marian Kotleba pedig arra is biztatta a tüntetőket, hogy a gyermekeikre ne adjanak maszkot, amikor iskolába mennek. Hasonló kötelezettség nálunk nincs, északi szomszédunknál van, ami viszont több tiltakozót is az utcára vitt. Kotleba arról beszélt, hogy szerinte a kormánypárti politikusok elárulták Szlovákiát. A Hodža téren és a parlament előtt nagyjából ezren tüntettek szerdán, a rendőrség pedig arra hivatkozva lépett közbe, hogy nem tartották be az egymás közti távolságot.

Három személyt kellett ellátni a szerdai tüntetésen Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő szerint. Egy nőről és két férfiról van szó, előbbi fejsérülést szenvedett, kórházba is kellett szállítani. Az egyik férfi szintén fejsérülés miatt kényszerült ellátásra, ő a kórházba szállítást elutasította.

A rendőrség tájékoztatása szerint tizenkét személy őrizetbe vettek közrend elleni kihágás miatt, illetve azért, mert akadályozták a forgalmat vagy figyelmen kívül hagyták a rendőrök utasításait, illetve rájuk támadtak. A rendőri beavatkozás során is megsérült egy személy. Este hét óra előtt kezdték el kiszorítani a tüntetőket, akik ezt követően az SzNF-híd felé haladtak, lezárva több utat is. A hatóság könnygázt is bevetett a tüntetők egy része ellen, illetve az összecsapások során gumibotot is alkalmaztak.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt