Tom Hankst hajmeresztő érveléssel kiáltották ki pedofilnak, pedig semmi köze Jeffrey Epstein hálózatához

Tom Hankst hajmeresztő érveléssel kiáltották ki pedofilnak, pedig semmi köze Jeffrey Epstein hálózatához

Tom Hanks (Fotó: IMDb)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy, a közösségi médiában terjedő pletyka szerint Tom Hanks is utazott Jeffrey Epstein – a kiskorúak szexkereskedelmének vádjával letartóztatott, majd később a cellájában öngyilkosságot elkövetett befektető – repülőgépén, amellyel a férfi a Karib-tengeri privát szigetére vitte rendszeresen a „barátait”. A gép pilótái – ahogy arról a The New York Times beszámolt – nyilvánosságra hozták az 1995 és 2013 között a fedélzeten utazók nevét.

S bár ezen a listán – ahogy azt a Reuters újra megvizsgálta – egyáltalán nem szerepel Tom Hanks, a színész bűnösségéről mégis újabb és újabb posztok jelennek meg, amelyek egyre nehezebben követhető érveléssel igyekeznek bizonyítani a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése, a Halálsoron, és a Kémek hídja sztárja bűnösségét.

Mint ismert, Jeffrey Epstein New York-i befektetőt még tavaly július 6-án vették őrizetbe kiskorúak szexkereskedelmének vádjával. A hatóságok szerint Epstein masszív hálózatot működtetett, amely fiatal, olykor 14 éves lányokat kényszerített prostitúcióra és közvetített a felső tízezer számára. A 66 éves férfi tagadta a vádakat, ám 2008-ban ugyanezért egyszer már elítélték: 13 hónapos felügyeletet kapott, azaz még a privát szigetére is utazgathatott, miközben kiskorúak tucatjait, köztük mintegy harminchat 14 éves lányt molesztált, rontott meg, „hálózatában” gyereklányok százai voltak.

Epstein a legmagasabb körökhöz tartozott. Jó viszonyt ápolt a Clinton-családdal, II. Erzsébet fiával, András yorki herceggel, ahogy Donald Trump jelenlegi elnökkel is évtizedes az ismertség. Halálának körülményei ezért is szabadították el a legvadabb összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint a férfi valójában nem akasztotta fel saját magát a cellájában, hanem meggyilkolták, hiszen túl sokat tudott a gazdag és befolyásos emberekről.

A közösségi médiában egymást követően bukkannak fel újabb és újabb elméletek Epstein hálózatával kapcsolatban. Az egyik, gyorsan népszerűvé vált elképzelés szerint a Wayfair nevű online lakberendezési áruház is benne volt a kiskorúak szexkereskedelemében. A már elsőre is különösnek tűnő kapcsolatot ráadásul egy egészen hajmeresztő érveléssel igyekeznek bizonyítani: az áruház számos terméke jelentősen túlárazottnak tűnik, és ennek magyarázata a hozzászólók szerint a szexkereskedelem.

Vagyis, hogy az egyéb bútorokkal összehasonlítva borzasztóan drága termékek valójában megvásárolható gyermekeket takarnak, és így a Wayfair összekapcsolható a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekkel. Sőt, a kifogásolt termékek is az eltűnt gyermekek nevét viselik. A Popculture ennek kapcsán megjegyzi, évente 800 ezer gyerek tűnik el az Egyesült Államokban, így az egyes bútorok nevei között biztosan akad olyan, amely összefüggésbe hozható egy-egy gyermekkel.

Ezzel azonban még nem ért véget a gyanúsítgatások sora, a Wayfair után Tom Hanks került célkeresztbe. Méghozzá egy négy éve készült fotó miatt, amelyet a színész Kaliforniában készített, és egy földön heverő koszos munkáskesztyű látható rajta, illetve két rövidítés: „SRC” és „USA”. Egyes kommentelők szerint, ha az „src USA” feliratot a Wayfair katalógusa egyes termékeinek raktári számával együtt beírja valaki, a kombináció valamilyen módon fiatal lányok képéhez vezeti a felhasználókat az interneten. A felhasználók szerint ez bizonyítja, hogy Tom Hanks is kapcsolatban állt Epsteinnel, és többször is repült a magánszigetére.

Az áruház – bár erre az érveket tekintve talán nem is lett volna szükség – tagadta, hogy bármilyen köze lenne a szexkereskedelemhez. Tom Hanks egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Az összeesküvés-elméleteken túl Jeffrey Epstein ügyében van valós fejlemény is. Mint ismert, július elején a hatóságok letartóztatták Ghislaine Maxwellt, Epstein volt barátnőjét, akit azzal vádolnak, hogy fiatalkorú lányokat keresett meg és szervezett be, hogy aztán ellenük szexuális erőszakot kövessenek el. A nő, akire akár 35 éves börtönbüntetés is várhat, nem ismerte el bűnösségét.

Magyarországon Kaleta Gábor, volt perui magyar nagykövet ügye okozott felháborodást. Kaleta Gábort – ahogy arról lapunk is beszámolt – teljes titokban még tavaly hozták haza Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Az ügyre aztán idén februárban derült fény. Bűnösségét beismerte, egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forint pénzbírságot szabtak ki rá. Később mégis fellebbezett az ítélete ellen, így a per másodfokon folytatódik tovább.