Tornádók csaptak le az Egyesült Államok déli részére

Tornádók csaptak le az Egyesült Államok déli részére

Alabamai tornádó károkozása (Fotó: NWS)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos viharok és tornádók több ember halálát és súlyos károkat okoztak az Egyesült Államok déli tagállamaiban kedden és szerdán. Alabama államból két halálos áldozatról és egy sérültről számolt be Montgomery megye vészhelyzeti igazgatója, miután tornádó sújtotta a térséget, valamint azt is közölte, hogy a gyors beavatkozásnak köszönhetően számos emberéletet sikerült megmenteni.

Alabama területén több otthon súlyosan megsérült, lakások váltak lakhatatlanná, Louisianában is épületekben okoztak súlyos károkat a viharok, a beszámolók szerint legalább egy épület összeomlott.

Az amerikai vihar-előrejelző központ közleménye szerint Alabama, Mississippi és Louisiana államban legkevesebb 29 tornádó alakult ki helyi idő szerint kedden délután és szerda reggel között. Ebben a három déli államban összesen mintegy 54 ezer lakásban volt áramkimaradás a szokatlanul erős novemberi viharok miatt.

(MTI)

Címkék: tornádó