Tudta, hogy fertőzött, mégis repülőre ült Madridban

Tudta, hogy fertőzött, mégis repülőre ült Madridban

Részlet a Libertatea videójából a konstancai istentiszteleten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megdöbbentő felelőtlenségről tett tanúbizonyságot egy román állampolgár, akit Madridban koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak, de ő úgy döntött, hazarepül Bukarestbe.

Felült egy repülőgépre, ahol rajta kívül még hatvan utas és a személyzet tartózkodott, és az lett gyanús, hogy produkálta a fertőzés tipikus tüneteit. Érkezéskor a személyzet riadóztatta a reptéri egészségügyi szolgálatot, és amikor az orvosok kikérdezték az illetőt, az elővett egy a spanyol hatóságok által kiállított igazolást arról, hogy ő fertőzött. Azonnal kórházba vitték, és elkezdték felderíteni, ki utazott még rajta kívül a gépen.

A román hatóságok azt nem mondták meg, férfi vagy nő az illető, és azt sem, melyik légitársasággal érkezett. Csak annyit közöltek, hogy egy magáncég gépén, magyarán nem az állami tulajdonban lévő Tarom járatán repült. A rendőrség bűnügyi dossziét nyitott az ügyben.

Az egyre súlyosbodó spanyolországi helyzet miatt egyébként Románia szerdától felfüggesztett minden Spanyolországba induló és onnan érkező repülőjáratot.

Nem ez volt a nap egyetlen súlyos felelőtlensége Romániában – a Libertatea megírta, hogy a tengerparti Konstanca városban a Szent Péter és Pál Katedrálisban az ortodox érsek legalább száz embernek osztotta ki a szent ajándékot ugyanazzal a teáskanállal. Az államvallás vezetői a vészhelyzet ellenére sem hajlandóak még átmenetileg sem felhagyni a komoly járványügyi kockázattal járó szokásokkal – egy közleményben most azt javasolják, azon hívek, akiknek kételyeik vannak, beszéljenek a lelki vezetőjükkel és keressenek közösen megoldást a problémáikra.