Újabb sérülést fedeztek fel az Északi Áramlat 2 vezetéken

Újabb sérülést fedeztek fel az Északi Áramlat 2 vezetéken

A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én (Fotó: MTI/AP/Dán fegyveres erők)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A svéd parti őrség egy újabb, immár negyedik szivárgást is talált az Északi Áramlat gázvezetéken – számolt be a Reuters a Svenska Dagbladet nevű svéd lap alapján. A parti őrség szóvivője, Jenny Larsson szerint a négy sérülésből kettő a Svédország vizein található, míg kettő Dániáén.

A negyedik lyukat az Északi Áramlat 2. vezetéken találták közel az egyik, Északi Áramlat 1-en talált nagyobb sérüléshez. Az Északi Áramlat 2-t egyébként sosem helyezték üzembe, és az ezzel kapcsolatos munkálatokat is leállította Németország azt követően, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az Európai Unió korábbi álláspontja szerint szabotázs állhat a gázvezetékek sérülései mögött, és „erőteljes választ” ígérnek az elkövetőnek.