Ukrajna leggazdagabb embere építené újjá Mariupolt

Ukrajna leggazdagabb embere építené újjá Mariupolt

Mariupoli panelház a találat pillanatában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna leggazdagabb embere, Rinat Ahmetov kijelentette, hogy újjáépíti a hetek óta ostrom alatt álló ukrán várost, Mariupolt – írja a The Guardian nyomán a Hvg.hu. Abban is biztos, hogy Ukrajna „bátor harcosai” végül sikerrel védik meg a mostanra szinte teljesen lerombolt várost az oroszoktól.

Ahmetov cége, a Metinvest Ukrajna legnagyobb acélgyártója, amelynek már korábban be kellett jelentenie, képtelen teljesíteni a szerződéseit. Ahmetovnak emellett van egy pénzügyi és ipari vállalata, az SCM, és egy energetikai cége, a DTEK is.

– Mariupol egy globális tragédia, ugyanakkor az egész világ számára példa a hősiességről. Számomra Mariupol mindig is ukrán város marad – nyilatkozta a vállalkozó, akinek 2013-ban még 15,4 milliárd dolláros vagyona volt, a Forbes becslése szerint viszont ma ez az összeg már csak 3,9 milliárd.

– Számunkra ez a háború 2014-ben tört ki. Akkor vesztettük el minden érdekeltségünket a Krím-félszigeten és a Donbaszban. A cégeinket elvesztettük, de ez keményebbé és erősebbé tett minket – mondta a milliárdos, hozzátéve, biztos benne, hogy cége, az SCM nagy szerepet fog játszani Ukrajna háború utáni újjáépítésében.