Zelenszkij: Elkerülhetetlen a háború átterjedése Oroszország területére

Zelenszkij: Elkerülhetetlen a háború átterjedése Oroszország területére

Az ukrán szárazföldi erők déli hadmûveleti parancsnoksága által közreadott képen orosz rakétatalálatot kapott gabonatároló ég az Odesszai területen 2023. július 21-én (Fotó: MTI/EPA/Déli hadmûveleti parancsnokság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkerülhetetlennek és igazságosnak nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi videóüzenetében azt, hogy a háború fokozatosan átterjedjen Oroszország területére.

– Az orosz agresszió kudarcot vallott a csatatéren. Ma van az 522. napja annak, hogy folytatódik az úgynevezett különleges hadművelet, amelyre az orosz vezetés egy-két hetet adott. Ukrajna egyre erősebb. A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére, jelképes központjaira és katonai bázisaira, és ez elkerülhetetlen, természetes és abszolút igazságos folyamat – hangoztatta az MTI beszámolója szerint az államfő. Volodimir Zelenszkij egyúttal figyelmeztetett arra, hogy az idei télen „az orosz terroristák” még csapásokat mérhetnek energetikai és más létfontosságú ukrajnai létesítményekre, nagyon fontos ezért, hogy a helyi önkormányzatok országszerte már most, vagyis a nyár alatt és szeptemberben a lehető legaktívabbak legyenek mindenben, amit az év hideg hónapjai előtt meg kell tenni.

Vlagyimir Putyin szák egy nappal korábban, szombaton este ugyanakkor arról beszélt, hogy nem utasítja el az Ukrajnáról szóló béketárgyalások ötletét. Ám szerinte nehéz a tűzszünetet megvalósítani, amikor az ukrán hadsereg támadásban van.

(MTI)