Zelenszkij: Közelebb vagyunk a békéhez, mint gondolnánk

Zelenszkij: Közelebb vagyunk a békéhez, mint gondolnánk

Volodimir Zelenszkij (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az Oroszországgal vívott háború „közelebb van a végéhez”, mint azt sokan gondolják, egyben felszólította szövetségeseit, hogy erősítsék meg Ukrajna hadseregét. Zelenszkij a Good Morning America műsorának adott egy a feleségével közös interjút, amit az ABC News ismertetett.

„Úgy gondolom, hogy közelebb vagyunk a békéhez, mint gondolnánk. Közelebb vagyunk a háború végéhez. Csak nagyon erősnek kell lennünk, nagyon erősnek.” 

Zelenszkij hétfőn utazott New Yorkba az ENSZ közgyűlésére, ahol bemutatta az általa „Győzelmi tervnek” nevezett tervét Joe Biden amerikai elnöknek és más, fontos amerikai politikai vezetőnek. Az interjúban Zelenszkij többször is felszólította az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot, hogy oldják fel a nagy hatótávolságú rakétákra vonatkozó korlátozásaikat, hogy Oroszországon belüli célpontokra is támadhassanak. Zelenszkij azt mondta, szerinte Putyin „fél” a kurszki hadművelettől, „mert az emberei látták, hogy nem tudja megvédeni az egész területét”. Úgy fogalmazott, szerinte Ukrajna csak „erős pozícióból” tudja „Putyint arra kényszeríteni, hogy hagyja abba a háborút”.