Alabamai lövöldözés: nyomravezetői díjat ajánlottak föl

Alabamai lövöldözés: nyomravezetői díjat ajánlottak föl

Forrás: Jake Crandall/AP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A négy halálos áldozatot és több sérültet követelő alabamai utcai lövöldözés tetteseinek elfogása érdekében 100 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a helyi hatóságok. Birmingham városának polgármestere közölte: minden követ megmozgatnak a szombat éjszaka egy zsúfolt szórakozónegyedben történt lövöldözés elkövetőinek felkutatása, elfogása és felelősségre vonása érdekében – írja az MTI.

Egyelőre annyit lehet tudni az eseményekről, hogy szombat éjszaka több ember nyitott tüzet a szórakozónegyedben az utcán tartózkodó tömegre, négy embert megölve és 17-et megsebesítve. Birmingham rendőrfőnöke korábban azt mondta, hogy a tettesek egy autóval érkeztek a helyszínre, ahol a járműből kiszállva tüzet nyitottak, majd gyorsan visszaszálltak és elhajtottak. Feltételezések szerint a támadók célpontja a tömegben állt és meghalt, ugyanakkor a legtöbb áldozat és sebesült véletlenül tartózkodott a közelben. A lövöldözés hátterében anyagi vita állhatott.