Budapestre látogat az ukrán külügyminiszter

Budapestre látogat az ukrán külügyminiszter

Szijjártó Péter aláírja a Csádnak nyújtandó 200 millió eurós hitel szerződését New Yorkban 2024 szeptember 23-án. (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő héten Budapestre látogat Ukrajna új külügyminisztere, Andrij Szibiha – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter az Indexen. Szijjártó azt mondta, hogy a találkozón beszélni fognak az ukrajnai kisebbségi törvényről is.

A magyar külügyminiszter jelenleg New Yorkban tartózkodik az ENSZ közgyűlésének 79. ülésszakán, ahova eredetileg Orbán Viktor kormányfő utazott volna, de az árvíz miatt lemondta az összes külföldi programját.

A külügyminiszternek lesznek kétoldalú találkozói is , amelyek közül kiemelte Szergej Lavrov orosz, illetve a Vang Ji kínai külügyminiszterrel tervezett megbeszélését. Szijjártó kedden közösségi oldalán bejelentette azt is, hogy aláírta  azt a 200 millió eurós segélyhitel-programot, amivel a magyar kormány megtámogatja az afrikai Csádot.