Jámbor András szerint Dúró Dóra plakátot átragasztó akciója „igazi szemellenzős butaság volt”

Jámbor András szerint Dúró Dóra plakátot átragasztó akciója „igazi szemellenzős butaság volt”

Jámbor András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Két gyerek apjaként nagyon nem jönnek be az olyan szélsőséges vélemények a gyerekvállalásról, mint amit Dúró Dóra tol! – erről írt Jámbor András, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője a közösségi oldalán hétfőn délután. Mint beszámoltunk róla, a Mi Hazánk alelnöke átragasztotta az ARC kiállítás egyik gyereknevelés nehézségeit bemutató plakátját úgy, hogy csak csupa pozitívum szerepeljen rajta.

Jámbor András arról írt, „a gyereknevelés egyszerre jár lemondásokkal, bosszúságokkal, és közben egy csodálatos utazás, ami óriási erőt és sok szeretet ad az embernek”. Így szerinte Dúró Dóra akciója „az igazi szemellenzős butaság” volt. – Kitakarni azt, hogy a gyerekvállalásnak vannak árnyoldalai, felelőtlenség. Hiszen pont azt nehezíti meg, hogy  a leendő szülők fel tudjanak készülni a nehézségekre is, reálisan mérjék fel a feladatokat, mert csak így tudják majd a pozitív oldalát is megtapasztalni a szülői létnek! – fejtette ki a politikus. Arra is kitért, amit Dúró csinál, az pontosan az a káros folyamat, mint amikor mindenki csak a boldog képeket rakja ki a közösségi médiára, és így torzítja mindannyiunk látásmódját arról, hogy a saját életünkben hol tartunk. – A valóság bonyolultabb az ünneplőbe öltöztetett családról készült műtermi fotónál. Úgyhogy kösz, Dóra, de nem kell se a cenzúra, se a propaganda! – zárta posztját.