Gyurcsány Ferenc: Tudom én, hogy sokan azt gondolják, hogy minden politikus egy szemétláda

Gyurcsány Ferenc: Tudom én, hogy sokan azt gondolják, hogy minden politikus egy szemétláda

Gyurcsány Ferenc árvízi védekezés közben (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jönni fog egy másik árhullám, ez pedig a budapesti politika nagy árhulláma. A következő napokban minden bizonnyal az fog tetőzni, hogy „mi a csuda fog történni Budapesten” – erről beszélt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hétfői videójában, amit a Facebook-oldalán tett közzé.

Többek közt elmondta, egy magatartás nincs, a kibic magatartás, „elindultam a választáson, de köszönöm szépen, én meggondoltam magamat, nem akarok részt venni semmiben, majd amikor úgy tetszik, megszavazom, amikor nem tetszik úgy, nem szavazom meg”. Gyurcsány szerint ez „alávaló dolog”, Budapest „nem játszótér, nem kísérleti terep”, vele „ezt nem lehet megcsinálni”. – Kibiceknek nincs helye a város vezetésében – jegyezte meg feltehetően Magyar Péterékre utalva. Kifejtette, a DK pozíciója az ügyben, hogy dacára annak, hogy most nem biztos, hogy lesznek stabil koalíciók, ők alapvetően Karácsony Gergely főpolgármester politikájának a támogatói lesznek. Persze nem fognak mindig mindennel egyetérteni, de inkább az lesz a kivétel, mikor ők nem szavaznak majd meg valamit, és azt is tisztességesen el fogják mondani, hogy ennek mi volt az oka. Azt is mondta, hogy a DK elnöksége nem fog majd a budapesti ügyekkel foglalkozni, erre ott vannak a megválasztott képviselőik, csak azokat fogják megtárgyalni, amelyek országos súlyúak is egyben, túlmutatnak a fővároson.

Később arra is kitért, „tudom én, hogy sokan azt gondolják, hogy minden politikus egy szemétláda, tolvaj, lop, csal, hazudik”, és ő nem állítja, hogy nincsen ilyen aspektusa is ennek a szakmának. De szerinte a DK politikusai tisztességesen szolgálták Budapestet. Ennek alátámasztására Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy a napokban el fog mondani pár példát, „sztorit”, hogy ők hogyan fogták fel a részvételüket a fővárosi vezetésben. Ennek része lesz az is, hogy milyen módon vettek részt a fővárosi cégek vezetésében, mert szerinte az ezzel kapcsolatos „hazugság lassan olyan magasra ér, mint az ár, csak ebben az esetben elborítja az agyat is”. Szerinte viszont nem hazugságból kéne megpróbálni egy új országot építeni. 

Címkék: Gyurcsány Ferenc, DK