Profi bokszoló verhetett ájulásig egy kamaszfiút egy szombathelyi edzésen

Profi bokszoló verhetett ájulásig egy kamaszfiút egy szombathelyi edzésen

Haladás Box

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy megvert egy 32 éves szombathelyi bokszoló egy kiskamaszt, hogy az helyben elájult, és később napokig hányt – írja a Nyugat.hu.

A lapot a bántalmazott fiú apja kereste meg: mint mesélte, az eset szeptember 17-én történt, kiskamasz fia még csak harmadik edzésén vett részt, amikor egy 32 éves, rutinos bokszoló kihívta őt kesztyűzni. A gyakorláson állítólag két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető.

A gyermek jelezte, hogy inkább saját korosztályából állna ki valaki ellen, de kihívója azt ígérte, nem fog erőset ütni, csak tanítja majd. A fiú nem mert nemet mondani. Ezek után félve, fejvédő nélkül, fogvédőben ment fel a szorítóba. Ahol a fiút – apja elmondása szerint - agyba-főbe verte 32 éves ellenfele, fejét, mellkasát többször is erősen megütötte. Az egyik fejet érő csapástól a gyerek pár másodpercre eszméletét vesztette, így kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, baj van. Utána még egy ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője – ekkor tudta levenni a kesztyűjét és kimenekült a ringből. A fiú szerint az edzőknek is látni kellett, hogy ő nem bírja az erős ütéseket.

Az összevert kiskamasz szédült és hányt az „edzés” után, annyira rosszul volt, hogy szülei bevitték a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára. Itt két orvos is megállapította az agyrázkódást – írja a hírportál, hangsúlyozva, hogy birtokukba került a kórházi zárójelentés.

A lap a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is megkereste, ahol jelezték: az ügyben büntetőeljárás indult. A sérült fiú apja azt is méltatlannak érzi, hogy a két edző gyakorlatilag szó nélkül nézte végig a megalázó, súlyos bántalmazást, és hogy a Haladás nem kért elnézést a történtek miatt.

Az ügyben a Magyar Hang is megkereste sportegyesületet és a vármegyei rendőrséget. Szerettük volna megtudni, hogy a Haladás berkein belül milyen következményekkel járt az eset, és hogy a Vas vármegyei rendőrök milyen jogcímen indítottak vizsgálatot. Ha bármelyik megkeresett fél válaszol kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.