A magyarok szerint tovább fog romlani az egészségügyi ellátás

A magyarok szerint tovább fog romlani az egészségügyi ellátás

Senki nem akar bekerülni. (Olvasónk felvétele)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország az a hely, ahol a legkevésbé valószínű, hogy az egészségügyi ellátást jónak értékelik a lakosok – ez derül ki az Ipsos friss nemzetközi kutatásából. Hazánkban a válaszadók mindössze 12 százaléka mondta azt, hogy jó az egészségügyi ellátás, míg 58 százalék szerint rossz.

Az eredmény a 24.hu ismertetése szerint illeszkedik a kutatóintézet Mi aggasztja a világot? című felméréssorozatában olvasottakhoz, mely azt követi nyomon hónapról hónapra, hogy az emberek szerint mik az országukat érintő legsúlyosabb problémák. Magyarországon általában az egészségüggyel kapcsolatos aggodalmak vezetik a rangsort. Az Ipsos rámutat, hogy a magyarok a jövővel kapcsolatban is pesszimisták, 47 százalékuk szerint az ellátás tovább fog romlani. A magyar válaszadók a legveszélyesebb betegségnek a rákot tartják, ezt 38 százaléknyian említették, a második helyen a mentális egészség szerepel. A harmadik a stressz, majd azt követi a túlsúly, végül a kábítószer-használat.

Címkék: egészségügy, Ipsos