2002-ben még a vereségét ünnepelte, most meleg hangú levélben köszöntötte Orbán

2002-ben még a vereségét ünnepelte, most meleg hangú levélben köszöntötte Orbán

Korda György 1969-ben (Fotó: Fortepan/Bauer Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedves hangú levélben köszöntötte fel a Korda-villa egykori tulajdonosát, Korda Györgyöt a 80. születésnapja alkalmából – erről közleményt is kiadtak, amiről aztán az Origo Megmutatjuk, hogyan akarnak tüntetni „spontánul” Soros hazai kitartottjai és  A bevándorláspárti erők 2019-ben fokozzák a Magyarország elleni támadásokat című cikkek között számolt be.

A miniszterelnök „jó egészséget és kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket kívánt” az énekesnek.

„Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét.Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is” – írta szívélyes hangon Orbán.

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a megannyi örökzöld slágert, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Ám a most születésnapos Korda György volt az a tehetős művész, aki a '90-es évek végén az éppen regnáló első Orbán-kormány idején nem akármilyen találkozóknak adott helyet. A nagy zsugás énekes, hogy finoman fogalmazzunk, inkább a baloldallal ápolt baráti kapcsolatokat.

Mint azt a Heti Válasz 2004-ben megírta, például több alkalommal is helyet biztosított olyan találkozóknak, amiket Tasnádi Péter szervezett és amelyeken baloldali liberális politikusok és holdudvarukhoz tartozó fontos személyiségek és médiamunkások vettek részt. A titkos megbeszéléseken az Orbán-kormány leváltásának módjáról egyeztettek. A résztvevőknek ismerniük kellett a jelszót: Korda-villa. A baloldali találkáknak végül Tasnádi Péter előzetes letartóztatása vetett véget, amely ellen a Korda házaspár több tucat más aláíróval együtt tiltakozott.

Korda György és felesége, Balázs Klári az MSZP 2002-es kampányában több fellépést is vállalt.

A Magyar Narancs korábban (amikor Lázár János együtt bulizott Kordáékkal) azt is felidézte, hogy a táncdalénekes 2009-ben megkapta az MSZP Nőtagozatának Közéleti díját, 2002-ben pedig a párt székházában ünnepelte az újdonsült miniszterelnök, Medgyessy Péter győzelmét – éppen Orbán Viktor felett.